Zamiast indyka czasem wolowina leci lub jaja, od czasu do czasu tunczyk/makrela aczkolwiek nie przepadam. Wszystko smażę na oleju ryżowym, czasami na oleju z pestek winogron. Zrezygnuj z tych olei, a dodatkowo po obróbce termicznej bardziej szkodą niż może się wydawać. i tak jak wyżej do smażenia masło klarowane, olej kokosowy czy nawet smalec.
[...] II: 100 g kuskus/makaronu durum B 14 W 76 T 3 KCAL 360 150 g piersi z kurczaka B 32 T 2 W 0 KCAL 150 B 36 T 5 W 76 KCAL 510 Kolacja: Twarog (100g) B 19 T 5 W 4 KCAL 133 + 20 g oliwy z oliwek B 222 W 240 T 80 KCAL 2800 tłuszcze dodałem oliwe do smażenia itd. Czasami też wychodziło więcej, poprostu jadłem więcej np makaronu, ryżu, mięsa, itd.
[...] i skóra z drobiu Należy unikać potraw smażonych na maśle, smalcu, słoninie, oleju słonecznikowym, sojowym, czy kukurydzianym oraz na margarynach twardych (służących do smażenia). Dotyczy to również posiłków sprzedawanych komercyjne takich jak hamburgery, frytki czy chipsy, gyż zawierają one tłuszcze w formie trans, ktore rownież powodują [...]
A jesli chodzi o jedzenie np piersi z kurczaka to moge ja smazyc czy raczej gotowac no i czy przyprawiac moge?Aha i co uzywac do smazenia...to sie tyczy takze jajecznicy-smalec,oliwa?bo wiem ze olej odpada...no i jesli chodzi o oliwe to nie wiem czy dobrze zrozumialam,mam pić w ciagu dnia np łyzke oliwy??po co?
O duzo dobrego materialu :) dzieki Zatem do smażenia rafinowany, na surowo nierafinowany uniwersalny Zmieniony przez - TomaszAZ w dniu 2016-02-21 11:31:41
Zatem czemu pytasz jak przygotowywać pierś nie gotując jej? Poza tym oliwa (jeśli masz na myśli z oliwek) raczej nie nadaje się do smażenia ze względu na niską temperaturę dymienia.
Całkiem ok, ale białko podbij sobie do około 150-160g. Na kolację wrzuć węglowodany. I nie smaż na maśle extra, tutaj raz będziesz musiał kupić coś sensownego do smażenia (olej kokosowy, masło klarowane, ale smalec) na długo starczy.
zbyt monotonna. nie jedz 2 razy tego samego w ciagu dnia, urozmaicahj zródło ww i b ryz kasza chleb makaron ser, jaja, ryba, kura, mieso, białko o3, rzpakowy na zimno do smazenia, oliwa z oliwek. mase ja buduje na nisko ww ale cóz...to wsyzstko zalezy od org. i jego r-cji na ww. pzdr.
[...] (na oliwie z oliwek, z drobiową wędlinką, z cebulką) z dodatkiem majonezu, wiem że nie może być go za dużo - pieczywo tylko ciemne, chleb żytni razowy - oliwa z oliwek do smażenia, do smarowania masło zwykłe - płatki owsiane z mlekime 0,5%, z dodtakiem orzechów włoskich) - owoce, tego mi sie chce najbardziej - sałatki - i tutaj mam pytanie czy [...]
[...] na prawdę są lepsze źródła tłuszczu. Arachidy to nawet nie orzechy, mają kiepską proporcję kwasów tłuszczowych. Dlatego lepiej wykorzystać w diecie orzechy, czy nasiona. Kotlety chodzi o sam fakt ile tego mięsa dałeś i jakiego, jeśli robiłeś je z np. kurczaka wrzucasz - mięso z piersi z kurczaka XXg i tyle, tyle ile do smażenia tłuszczu użyłeś.
kroj sobie w paski albo w kostke , im ciensza warstwa tym szybciej Ci sie zrobi , smaz pod przykrywka, polecam olej kokosowy do smazenia ok 10g oleju wystarczy :) ja robie tak ze pierw sobie myje piers. kroje ja w kostke taka ok 3cm/3cm wrzucam do michy,leje ok 10g oleju i smaruje przyprawami pozniej wrzucam ile trzeba na patelnie i na malym ogniu [...]
W pierwszym posiłku zrezygnowałbym z mleka natomiast dodał tłuszcze np. orzechy włoskie. Reszta ok. W drugim posiłku zostaw jajka i chleb, tłuszcz do smażenia wywal i koniecznie dodaj warzywa. Trzeci posiłek ok, możesz zamiast ryżu dać kaszę/makaron razowy. Czwarty ok. W piątym daj tuńczyka w sosie własnym i dodaj oliwę oraz warzywa. W szóstym [...]